Premarin tukee Emil Lindholm

Lindholm kiihdytti Arctic Lapland -rallin kärkeen

Uudella Volkswagen Polo GTI R5:lla ensi kertaa ajava Emil Lindholm ja Mikael Korhonen johtavat ralli SM-kauden avausta Arctic Lapland -rallia Rovaniemellä avauspäivän jälkeen. Lindholm kellotti päivän viidelle erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa ja ajaa rallin kärjessä 33 sekunnin erolla ennen Teemu Asunmaata.

– Kaikki näyttää hyvältä, ei mitään suuria ongelmia. Yli 40 km mittaisella Siikakämän erikoiskokeella jarrupoljin tuntui aika ajoin löysältä, mutta ei muuta. Toki kovan pakkasen aiheuttama lumipöly haittasi jossain kohdin, mutta päivä sujui kokonaisuudessaan hienosti. Kieltämättä yllätyin hieman aikaerosta muihin, Lindholm totesi yötauolle saavuttuaan.

Lindholm sanoo, että rallin avauspäivä ensimmäistä erikoiskoetta sujuivat päivän viimeistä yleisöerikoiskoetta lukuun ottamatta suunnitelmien mukaisesti.

– Pyörähdimme EK:n viimeisessä mutkassa ja menetimme puoli minuuttia. Mutta eteenpäin. Kun nuottimme ovat hyvät ja auto toimi hienosti niin koko homma rullaa vaivattomasti eteenpäin. Teimme autoon pieniä muutoksia, jotka olivat lähinnä makuasioita. Polon ajettavuus on todella hyvällä tasolla.

Rallin päätöspäivään Lindholm lähtee luottavaisena.

– Pitkä päivä vielä edessä. Emme ainakaan aio nostaa vauhtiamme. Yritetään vältellä ongelmia, säästää autoa ja ajaa huominen päivä maltilla läpi, Lindholm suunnitteli.

Arctic Lapland -ralli jatkuu huomenna lauantaiaamuna klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on viisi pitkää erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 141,71 km. Rallin maaliin Rovaniemen Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan alkuillasta noin klo 18:50.

 

 

Tuloksia; Arctic Lapland-ralli avauspäivän (5/10 EK) jälkeen:

1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Volkswagen Polo GTI R5 50:21,9

2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 + 33,0

3. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 + 41,0

4. Henrik Pietarinen – Juha Lummaa Skoda Fabia R5 + 1:14,9

5. Valtteri Bottas – Timo Rautiainen Ford Fiesta RS WRC + 1:24,1

Kuvat: Timo Anis

Vastaa